>>>

Dagelijks nieuws

'De knop is om in Radboudumc, Epic is live!', kopte de Gelderlander. Epic is het nieuwe informatiesysteem dat academisch ziekenhuis Radboudumc implementeerde, met daarin alle gegevens over ziekte, voorgeschiedenis, poli-afspraken en uitkomsten van onderzoeken en operatieverslagen. Allemaal bij elkaar in één digitaal patiëntendossier.

Flinke voorbereiding
Epic heeft in één klap allerlei andere systemen vervangen. Een operatie van jewelste die jaren voorbereiding vergde. Extra spannend, omdat Radboudumc het eerste academische ziekenhuis in Europa was dat op het systeem overstapte. Vooral de week in aanloop naar en de week na de omschakeling stond alles en iedereen op scherp in Nijmegen.

Megastallen

Nieuwsvoorziening
Samen met Maanlicht Media, en natuurlijk in nauwe samenwerking met het Radboudumc zelf, verzorgde Mannen met plannen een dagelijks journaal voor alle medewerkers in de weken rondom het Uur U. In de ochtend redactieoverleg, daarna het ziekenhuis in voor opnamen, vervolgens montage en ten slotte uitzending via intranet. Onze rol spitste zich toe op de conceptontwikkeling vooraf, en daarna de dagelijkse redactie en presentatie.

Leerzaam
Geweldig om te doen en ook leerzaam voor de redactionele kant van ons werk. Artsen en verpleegkundigen tot hun recht laten komen voor een camera die ze niet gewend zijn; vragen stellen die het snelst leiden tot de kern van de zaak; headlines en intro's die de juiste snaar raken en aandacht trekken. Kortom, journalistiek handwerk. En dan ook nog presenteren, als een heuse nieuws-anchor. Mooi hoor.